Система "Въпроси и отговори" пускат на интернет страницата на НАП

506
Система

От днес на интернет страницата на Националната агенция за приходите (НАП) е публикувана система „Въпроси и отговори” по данъчното и осигурителното законодателство.

Новата услуга съдържа база данни с отговори на най-често задаваните въпроси от граждани и фирми във връзка с прилагането на данъчните и осигурителните нормативни актове, информират от НАП.

Системата „Въпроси и отговори” съдържа и всички указания и становища на изпълнителния директор на НАП по прилагане на законодателството. Тези документи клиентите на агенцията могат да намерят също и в разделите „Данъци” и „Осигуряване” в подраздели „Законодателство” в интернет страницата на НАП

Новата услуга позволява клиентите на НАП да търсят отговорите на своите въпроси по ключова дума, изходящ номер, вид нормативен акт, по член, алинея, точка от нормативен акт. Системата дава възможност да се залага начална и крайна дата на търсения документ, както и вида на документа – въпрос, указание, становище.

Новата услуга е разработена от експерти от Териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

Публикуването на системата за въпроси и отговори по данъчното и осигурителното законодателство е израз на стремежа на администрацията да предлага по-качествени услуги на своите клиенти. Очаква се новата услуга да създаде предпоставки за единното прилагане на данъчното и осигурително законодателство, както от служителите на НАП, така и от гражданите и фирмите.

„Като ръководител на Националната агенция за приходите, аз вярвам, че държавната администрация трябва да поддържа тясна връзка със своите клиенти. Убедена съм, че администрацията е създадена, за да работи за хората, в интерес на обществото. Вярвам, че системата за въпроси и отговори ще спомогне за активен и открит диалог с клиентите на агенцията, като направи максимално прозрачна дейността на НАП”, каза изпълнителният директор на НАП - Мария Мургина.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg