СКГТ спечелила от билети и карти близо 57 млн. лв. от началото на годината

832
СКГТ спечелила от билети и карти близо 57 млн. лв. от началото на годината

От началото на годината до момента Софийската компания за градски транспорт (СКГТ) е реализирала приходи от продажбата на билети и карти в размер на 57 266 509 лева. Издадените безплатни карти за служители на МВР са 12 713, за възрастни граждани над 68 години - 104 509, а общият брой на продадените абонаментни карти от януари до юли е 2 722 505 броя.

Според статистиката на компанията за изпълнението на транспортната задача от началото на годината до края на юли от общо разчетените 37 280 177 лева за превоз на пътници в градския транспорт, които се заплащат на превозвачите, са изплатени 36 944 960 лева. С шест хиляди по-малко са парите платени на "Еридантранс" заради неизпълнение курсове по обслужваните от тях линии. Също с шест хиляди по-малко са платените пари на "Карат-С", а с четири хиляди по-малко са получили "Юнион-Ивкони".

"Метрополитен" АД е изпълнило разчетените превози, сочи статистиката от началото на годината до юли, а на "Столичен електротранспорт" не са изплатени 22 хиляди лв. заради неизпълнени курсове. "Столичен автотранспорт" е получил 154 хиляди лв. по-малко заради неизпълнени курсове по обслужваните линии.

Двама щатни и 18 извънщатни контрольори са освободени от началото на годината до момента заради несправяне с работата и грубо отношение към пътниците, каза изпълнителния директор на столичния градски транспорт (СКГТ) Николай Костов. От общо 120 души дисциплинарно наказани са и 25 други щатни контрольори.

На граждански договор към СКГТ в момента работят други 80 души. За опазване на обществения ред в превозните средства, както от нередовните пътници, така и на контролния апарат дружеството ползва услугите на 15 полицаи от СДП, допълни Костов.

Шефът на СКГТ обясни, че интегрирана система за контрол в превозните средства следи местоположението на контрольорите. Системата показвала мястото и типа на превозното средства при извършване на проверките, реалното време за извършения контрол, местоположението на превозното средство и общия брой проверени коли от даден контрольор.

Източник: бТВ, Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

пнбвр л
# 0
21:02 | 5 February 2010
фтплб
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg