Служители на МВР се обучават в Академията на “Сикрет сървис”

461
Служители на МВР се обучават в Академията на “Сикрет сървис”

Румен Петков съобщи, че по време на посещението на българската делегация в “Сикрет сървис” са обсъдени възможностите за сътрудничество при организиране и провеждане на съвместни операции.

По време на разговора гости и домакини са изразили удовлетворение от партньорството при съвместната операция, проведена в края на миналата година, когато бе разкрита организирана престъпна група на източване на банкови сметки и пране на пари и бяха установени три непознати дотогава механизма за престъпно получаване на средства от чужди сметки по карти. “Съвместната ни работа в това и в други направления ще продължи” – заяви министър Румен Петков.

С директора на службата Марк Съливан българските официални представители на МВР са обсъдили необходимостта от участие на експерт от "Сикрет Сървис" в работната група, която обсъжда защитата на личните данни на територията на САЩ.

Целта е изработване на механизъм за предотвратяване на кражба на лични данни, източване на банкови сметки на американски граждани, информират от МВР. ”Говорим за съвместни операции между МВР и банковите институции за достатъчно сигурно съхраняване на личните данни предимно на американски граждани, което ще гарантира невъзможност за злоупотреба с банковите им карти

В “Сикрет сървис” българските гости от МВР са дискутирали и възможностите за разширяване на сътрудничеството за обучаване на български полицейски служители в Академията на "Сикрет Сървис". Повече подробности по темата поясни главният секретар на МВР главен комисар Валентин Петров, който уточни, че е постигната договореност периодично да бъдат изпращани по 4-5-ма служители на МВР за обучение в Центъра във Вашингтон.

Специална оценка са получили българските служби за усилията им в борбата срещу производството и разпространението на неистински парични знаци и пластики за фалшиви кредитни карти, както и за успешното неутрализиране на лаборатории и работилници, подготвяли фалшификатите. “Уверени сме, че тази последователност вече е постоянна и със същото усърдие ще продължавате да следите и предотвратявате всяка възможност за производство на фалшиви финансови и лични документи” – е оценката на “Сикрет сървис” за работата на българските им колеги в тези направления през годините.

Снимка: МВР

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg