Смениха шефовете на БДЖ и Летище София

1535
Смениха шефовете на БДЖ и Летище София

Със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски от вчера, 1 юли 2011 г., Йордан Недев е назначен за изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ" ЕАД., съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той поема поста от Пенчо Попов.

Йордан Недев е завършил икономика в СУ „Св. Климент Охридски" и магистратура по финанси в London Business School. От 2005 г. до сега е работил като управляващ партньор по корпоративни финанси в Партньори ММД. От 2004 г. до 2005 г. е бил изпълнителен директор на СИИ Секюритиз АД, а преди година преди това е бил изпълнителен директор на Инвестор.БГ. През 2003 г. е бил финансов директор на СЕП - България. Владее английски, испански и руски езици.

Смяната на изпълнителния директор на БДЖ Пенчо Попов е с цел подобряване на качеството на обслужване на пътниците, постигане на по-високи икономически резултати и ускоряване на реформите в областта на железопътния транспорт.

Също вчера Ивайло Московски назначи за изпълнителен директор на „Летище София" ЕАД Веселин Пейков. До сега поста се заемаше от Асен Танчев.

Веселин Пейков е магистър по гражданско инженерство от института за инженери в гражданската авиация в Киев, Украйна. Веднага след завършването си през 1994 г. започва работа на летище София, като до момента е заемал различни позиции на аерогарата. До декември 2010 г. е бил директор „Информационни технологии и поддръжка". Владее английски и руски езици.

Основният приоритет на новия изпълнителен директор ще бъде прилагането на нови механизми в управлението на летище София, което да доведе до оптимизиране на работата и по-високи финансови резултати.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...