Смениха шефовете на БДЖ и Летище София

1496
Смениха шефовете на БДЖ и Летище София

Със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски от вчера, 1 юли 2011 г., Йордан Недев е назначен за изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ" ЕАД., съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той поема поста от Пенчо Попов.

Йордан Недев е завършил икономика в СУ „Св. Климент Охридски" и магистратура по финанси в London Business School. От 2005 г. до сега е работил като управляващ партньор по корпоративни финанси в Партньори ММД. От 2004 г. до 2005 г. е бил изпълнителен директор на СИИ Секюритиз АД, а преди година преди това е бил изпълнителен директор на Инвестор.БГ. През 2003 г. е бил финансов директор на СЕП - България. Владее английски, испански и руски езици.

Смяната на изпълнителния директор на БДЖ Пенчо Попов е с цел подобряване на качеството на обслужване на пътниците, постигане на по-високи икономически резултати и ускоряване на реформите в областта на железопътния транспорт.

Също вчера Ивайло Московски назначи за изпълнителен директор на „Летище София" ЕАД Веселин Пейков. До сега поста се заемаше от Асен Танчев.

Веселин Пейков е магистър по гражданско инженерство от института за инженери в гражданската авиация в Киев, Украйна. Веднага след завършването си през 1994 г. започва работа на летище София, като до момента е заемал различни позиции на аерогарата. До декември 2010 г. е бил директор „Информационни технологии и поддръжка". Владее английски и руски езици.

Основният приоритет на новия изпълнителен директор ще бъде прилагането на нови механизми в управлението на летище София, което да доведе до оптимизиране на работата и по-високи финансови резултати.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg