СО извърши основен ремонт на 14 булеварда, догодина предстои ремонт на още 270 хил. кв. м

352
СО извърши основен ремонт на 14 булеварда, догодина предстои ремонт на още 270 хил. кв. м

Столична община представи своя отчет и в сферата на строителството и ремонтните дейности за последните две години. Започнало е строителството на бул."Тодор Каблешков", завършено е това на бул."Скопие", сочат данните на общината.

Извършен е основен ремонт на 14 булеварда и предстои приключването на още два.

Отремонтирани са повече от 650 000 кв. м улични настилки, а до края на годината ще бъдат ремонтирани още 270 000 кв. м (съответно 20 и 40% повече, в сравнение с 2005 г.). Въведен е засилен контрол върху пътните ремонти с активното участие на гражданските сдружения и организации. Спрени са десетки строежи в зелени площи и вътрешно квартални пространства.

Столична община е започнала диалог с гражданските сдружения и организации, разработила е проекти за саниране на мостовите съоръжения в най-тежко състояние, а също така е подменена по-голямата част от остарелите светофарни уредби със светодиодни, което драстично намали аварийността и консумацията на ток.

Общината възстанови и изгради ново уличното осветление на 28 улици, изгради пешеходен надлез при спирка ХМС в ж. к. „Младост”, положени са над 195 000 кв. м хоризонтална маркировка, заменени са над 7 300 стари пътни знаци с нови, подменени са 17 000 м тръбно-решетъчен парапет, изготвен е проект за еврофинансиране на метрото от ж. к. „Младост” до Аерогарата и от ж. к. „Надежда” до ж. к. „Лозенец”, изготвен е проект за еврофинансиране за пробива на бул. „Данаил Николаев” при Сточна гара, също така е подготвен друг проект за управление на трафика в столицата, с който Столична община ще кандидатства за финансиране от структурните фондове на ЕС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg