СО обяви конкурс за изграждане на четири подземни паркинга в столицата

450
СО обяви конкурс за изграждане на четири подземни паркинга в столицата

Столичната община ще обяви конкурс за изграждането на четири подземни паркинга под бул. "Цар Борис Трети", под пл. "Възраждане", към метростанция "Сердика" и към метростанцията на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Джеймс Баучър" от втория метродиаметър на софийското метро. Докладната записка с предложенията за обявяването на конкурсите е внесена от главния архитект Петър Диков за разглеждане в Столичния общински съвет.

Паркингът под бул. "Цар Борис Трети" ще е на едно ниво, като пазарната оценка на правото на строеж е определена от лицензиран оценител на 2 956 637 лева. Изграждането на подземния паркинг под пл. "Възраждане", който ще е на три нива, ще бъде успоредно с реконструкцията на пл. "Руски паметник" и на пл. "Възраждане".

За нея ще бъдат осигурени допълнителни средства от общинския бюджет. Пазарната оценка на правото на строеж на подземния паркинг е определена от лицензиран оценител на 5 771 801 лева. В конкурсната документация за изграждането на паркинга под пл. "Възраждане" и под бул. "Цар Борис Трети" ще бъде включено и задължение за изграждането на подлезните пространства в полза на Столичната община.

Обявяването на конкурсите за строителството на подземните паркинги към двете метростанции от втория диаметър ще е със срочно право на строеж за 99 години.

Подземният паркинг към метростанция "Сердика" ще е на две нива с общ капацитет 671 автомобила. Пазарната оценка на срочното право на строеж за него е 15 598 117 лева, а срокът за изграждането му е 15 месеца от датата на подписването на договора и две години за довършителните работи по паркинга, подлезните пространства и археологичното ниво.

Подземният паркинг към метростанцията на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Джеймс Баучър" ще е с капацитет за 615 автомобила - на две нива. Пазарната оценка на срочното право на строеж е 8 818 612 . Срокът за завършването на строителството му е година и половина от подписването на договора, а за довършителните работи по паркинга, подлезните пространства и археологичното ниво - две години.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg