София е домакин на регионална среща за готовност и превенция при бедствия

381
София е домакин на регионална среща за готовност и превенция при бедствия

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии е домакин на XVI регионална среща на Инициативата за превенция и готовност при бедствия в Югоизточна Европа (DPPI SEE) към Регионалния съвет за сътрудничество. В срещата, която ще се проведе днес в Националния дворец на културата, участват 52 делегати от 18 държави и 7 международни представители и наблюдатели.

Форумът предхожда Първата Министерска среща на страните членки на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, която ще се проведе в резиденция „Бояна” на 9 април 2008 година. На срещата в НДК се очаква към Меморандума за разбирателство по Институционалната рамка на Инициативата за превенция и готовност при бедствия в Югоизточна Европа да се присъединят и нови две държави от региона - Босна и Херцеговина и Република Турция.

Пред делегатите ще бъдат изнесени проекти и доклади за настоящото състояние и развитие на Регионалния съвет за сътрудничество и връзките с Инициативата за превенция и готовност при бедствия в Югоизточна Европа, както и доклад за административната рамка и временния доклад за бюджета на DPPI. Участниците ще дискутират по основни въпроси от изпълнението на проекти и доклади на работните групи по Тренировъчни програми за управление при кризи и Съвместни сили за гасене на пожари в Югоизточна Европа.

Ще бъдат обсъдени съвместни проекти за сътрудничество между Агенцията за спасителни операции на Швеция, представители на Световната банка и представители на Международната стратегия на ООН за намаляване на бедствия, както и следващото учение, което ще се проведе в Унгария.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg