София получава 10 млн. лв. от ОП Регионално развитие

488
София получава 10 млн. лв. от ОП Регионално развитие

Столичната община е одобрена за финансиране по ОП "Регионално развитие" за проекта й, който включва рехабилитацията на два подлеза и 56 междублокови пространства, съобщи за БТА заместник-кметът Ирина Савина. Финансирането е по приоритетна ос "Устойчиво и интегрирано градско развитие" на програмата.

Средствата ще бъдат използвани за реконструкцията на 56 съществуващи детски площадки и зони за отдих в междублоковите пространства на територията на районите "Оборище", "Сердика", "Слатина", "Средец", "Триадица" и "Подуяне".

Другата част от парите ще се използва за довършването на пешеходният подлез под бул. "България" - при ж.к. "Бокар" и пешеходен подлез "Изток" - на кръстовището на бул. "Ситняково" и бул. "Ботевградско шосе" към ж.п. гара "Подуяне". От бюджета на Столичната община проектите ще бъдат дофинансирани с 2 889 511.44 лева.

По думите на Савина след подписването на договора ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител на ремонтните работи, за които проектите вече са готови и са били приложени в апликационната форма за кандидатстване.

От общината очакват положително становище и по друг свой проект по оперативната програма - по приоритетна ос "Образователна инфраструктура", посочи Савина. Кандидатстването там е за шест милиона евро, които ще бъдат използвани за пълната рехабилитация на две училища и две детски градини в София. Това включва реконструкция, ново обзавеждане, оборудване, мерки за повишаване на енергийната ефективност и при възможност поставянето на източници за възобновяема енергия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg