София с потенциал да привлича инвестиции за изграждането на атрактивни комплекси

326
София има потенциал да привлече инвестиции в изграждането на атрактивни и увеселителни комплекси. Това ще бъде следващият бум на територията на столицата, каза главният архитект на София Петър Диков, цитиран от БТА.

Той участва в Първата балканска конференция за недвижими имоти - Балрек. Сега инвестициите в такива обекти са едни от най-малкото, спрямо други проекти на територията на столицата.

Сред привлекателните за инвеститорите зони Диков посочи западната част на градския център, където инфраструктурата в момента е лоша, а сградите са строени преди 80 - 100 години. Друга атрактивна територия е зоната на южната дъга на Околовръстния път и по-специално зоната между булевардите "България" и "Александър Малинов", където има условия за висок пласт жилищно строителство и за изграждането на обслужващи центрове.

Западното направление на София и по-конкретно комплекс "Люлин" също е перспективен за развитие на обслужващи дейности. Обекти на потенциален инвеститорски интерес могат да бъдат районите в северната територия по южния скат на Стара планина, където могат да се строят висококачествени жилищни сгради и обекти предоставящи услуги.

С осъществяването на проекта за голф комплекс "Кътина" ще се преодолее традиционната представа за северния район на столицата, като по непрестижна спрямо южния район, смята Диков. Сериозно развитие през следващите години ще има районът между Цариградско шосе и летището. По югозападното направление на София вече се наблюдава тенденция на преобразуване на старите промишлени зони в територии с обслужващо значение и строителството на жилищни сгради.

Започва и преструктурирането на терена зад Централна гара в обслужващ многофункционален комплекс. Очаква се да се изградят още 3 - 4 нови жилищни структури от висока категория - "затворен тип" в София, каза Диков.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg