"Софийска вода" инвестира 17.9 млн. лева във ВиК инфраструктурата на София

355

17.9 милиона лева инвестира „Софийска вода” АД през 2007 г. за модернизиране на ВиК инфраструктурата на столичната община, информират от дружеството. Бяха изпълнени 73 проекта в различни райони на София, свързани с подобряване на водоснабдяването и канализацията.

Така дружеството отчете над 2 млн. лева надвишаване на изискванията на ДКЕВР за инвестиции в размер на 15 млн. лева до края на 2007 г съгласно решение на Комисията от април 2007 г.

„Основната част от инвестициите бяха насочени към критични точки на мрежите на града в рехабилитация на водопроводи - 9 милиона, изграждане и подмяна на водопроводни връзки - 4 милиона, канализационни проекти - над 2 милиона лева”, каза инж. Добромир Симидчиев, директор „Капиталови дейности” на „Софийска вода” АД.

Обръщаме сериозно внимание на качеството на изкопните работи и възстановяването на настилките и в това отношение няма да правим никакви компромиси със спазване на нормативните изисквания и добрата инженерна практика.

В това отношение новите тръжни процедури предвиждат засилен инвестиционен контрол над подизпълнителите и сериозни санкции в случай на неизпълнение, защото в края на краищата за нас най-важно е удобството на клиентите, допълни Добри Симидчиев.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg