Софийска вода инвестира в инфраструктурата на Горубляне

578
Софийска вода инвестира в инфраструктурата на Горубляне

„Софийска вода" изгражда етап ІІІ от Главен канализационен колектор ІV по ул. „Искър" в кв. „Горубляне". Инвестицията на дружеството е на стойност 760 000 лв. В участъка от ул. „Селището" до ул. „Петър Дипларов" се полaгат 305 метра канализационни тръби от стъклопласт с диаметър 1100 мм. Реализацията на проекта ще осигури предлагането на услуга с по-добро качество, както и възможност инфраструктурата на района да се развива съобразно устройствения план за района.

До лятото на 2009 г. „Софийска вода" инвестира 1.2 млн. лв. в строителството на етап ІІ на колектор IV.  На ул. „Шиндра" бе изградена помпена станция за канализационни води, както и канализационен колектор по улици „Видлището" и „Селището".

Дружеството продължава строителството с изграждането на следващия етап на колектора - по ул. „Искър", в участъка от ул. „Селището" до ул. „П. Дипларов". Проектът включва и отводняването на всички имоти с лице към ул. „Искър" чрез изграждане на сградни канализационни отклонения. В колектора ще могат да се насочат отпадъчните и дъждовни води от улиците „Минзухар", „Цветна градина" и „Освобождение" с последващо строителство на канали по тях. Предвидено е и изграждане на дъждоприемни шахти  за отводняването на платното на ул. „Искър".

Последният етап на изграждане на колектора - по ул. „Петър Дипларов", е предвиден за 2010 г. С неговата реализация дружеството ще приключи изпълнението на основния приемник за кв. „Горубляне" на изток от бул. „Самоковско шосе" и ще осигури канализиране и отводняване на улиците в района.

През 2009 г. „Софийска вода" инвестира 14 млн. лв. за разширяване на канализационнта система на столичния град.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg