Софийска вода с инвестиции от 1.2 млн. лв. в Триъгълника

861
Софийска вода с инвестиции от 1.2 млн. лв. в Триъгълника

През следващата седмица „Софийска вода" започва инвестиционен проект в кв. „Триъгълника" на обща стойност 1.2 млн. лв. С изпълнението му ще се подобрят водоснабдяването и отвеждането на отпадъчните води в квартала, както и характеристиките на ВиК мрежата в район „Надежда".

Проектът предвижда реконструкция на 580 метра канал и 330 метра водопровод по няколко улици в кв. „Триъгълника".

До пролетта на 2010 г. ще се работи по канализацията на участъци от улиците „Майор Димитър Думбалаков", „Иван Мърквичка" и „Захари Стоянов". За да се оптимизира отвеждането на отпадъчни води бетоновите тръби от средата на миналия век ще се подменят със стъклопластови с диаметър от 300 до 900 мм.

Реконструкцията на водопровода ще обхване 330 метра по споменатите улици. Тръби с диаметър 110, 160 и 200 мм ще заменят водопроводи от стомана и чигун с диаметър 100 мм, положени през 1934 и 1936 г.

Важен инвестиционен проект за 700 хил. лв. в „Надежда" III част завърши през септември.

„Софийска вода" изгради канализация и реконструира водопроводи по участъци от улиците „Кумановски бой", „Враил", „ Явор" и „Мартина падина".

Друг мащабен проект в район „Надежда" е на финален етап. Изграждането на Дубльор на канализационен колектор Н ще позволи отводняването на кв. „Модерно предградие", дружеството инвестира в него 2.5 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg