Софийският боклук става силистренски

386
Софийският боклук става силистренски

"Честит празник на София" пожелаха силистренският кмет Иво Андонов и столичният Бойко Борсиов след подписването на договора за извозване на 180 000 т софийски боклук в Силистра вчера.

Отпадъците на София ще се возят в Силистра през следващите 6 месеца и ще струва 23.43 лв. на тон за депониране. След това ще обменяме много опит между двете общини, каза кметът Борисов, като поясни, че договорът ще влезе в сила след като двата общински съвета го ратифицират.

Надявам се правителството да намери начин да компенсира Силистра, каза Андонов. Имаме нужда от съоръжения, които да облекчат денонощната работа на депото. Но след това те ще бъдат излишни и за това искаме да привлечем съоръжения за временно ползване, допълни силистренският кмет.

На въпрос дали ще продължи извозването на отпадъци и след тези 6 месеца, Андонов каза, че вратата не е затворена и може да бъде изградена 5-а клетка на депото, където имало още терен. Това обаче предстояло да бъде обсъдено.

Кметът заяви още, че общинските съветници в Силистра са запознати с договора, както и че няма да има никакви обструкции. Андонов поясни, че когато са започнали разговорите му с Борисов, общината е имала готови проекти за 35-40 млн. лв., Това не означава, че тя е искала тези пари от столичния бюджет и той няма да бъде натоварен със сумата.

Андонов обясни, че за пари ще се говори по-късно. Бойко Борисов поясни, че в момента се обсъжда транспортната схема и се търсят товари като пясък и въглища. С тях ще бъдат натоварени автомобилите на връщане, за да се облекчи транспортната цена.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...