Софийският университет дължи 8 млн. лв., МВР - 3.4 млн. лв.

566
Софийският университет дължи 8 млн. лв., МВР - 3.4 млн. лв.

Неразплатените задължения към общините от министерствата и ведомствата възлизат на 19.73 млн. лв., информираха от Министерството на финансите.

С най-голям дял е Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – 8.178 млн. лв., следван от Министерство на вътрешните работи – 3.36 млн. лв., Министерство на отбраната – 2.7 млн. лв., Министерски съвет – 2.5 млн. лв., Министерство на здравеопазването – 1.1 млн. лв. и Министерство на правосъдието – 985.1 млн. лв.

С най-малки задължения за местни данъци и такси са Омбудсманът (600 лв.), Висшият съдебен съвет (1300 лв.), НОИ (5500 лв.), БАН (12 800 лв.), Националната служба за охрана и Министерството на културата, дължащи съответно 26 и 42 хил. лв.

По- голяма част от министерствата и ведомствата са разплатили задълженията си за местни данъци и такси, а друга част от министерствата и ведомствата, които не са посочени в справката, са сключили споразумения с общините за разсрочено разплащане по тримесечия за задълженията им за местни данъци и такси, като изплащат задълженията си стриктно по споразумения.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg