Социалното министерство и 52 общини подписаха споразумения за 15.5 млн. лв.

352
Социалното министерство и 52 общини подписаха споразумения за 15.5 млн. лв.

52 общини подписаха споразумения за финансиране на обща стойност 15 519 224 лв. по проект “Социални инвестиции и насърчаване на заетостта”, който се осъществява от Социално-инвестиционния фонд към Министерство на труда и социалната политика. Той е финансиран със заем от Световна банка.

Фондът, по оценка на Световната банка, се нарежда сред най-успешните проекти в страната, каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова на официалната церемония по обявяване на споразуменията.

В рамките на проекта се финансират микропроекти, разделени в два компонента - “Инициативи за развитие на обществената инфраструктура” и “Български активни услуги на пазара на труда”. По Компонент I през 2007 година СИФ финансира общо 459 микропроекта. През 2008 година по същия компонент предстои да бъдат финансирани още 109 микропроекта на стойност 24.1 млн. лв. Финансирането е насочено към ново строителство, реконструкция и модернизация на социални домове, детски градини, ВиК и благоустрояване.

Министър Масларова подчерта, че 90 социални домове и 130 училища и детски градини са ремонтирани по проекти на СИФ и припомни, че предстои реализирането на проект „Социално включване”, който е насочен към децата. Проектът е финансиран със заем от Световна банка на стойност 40 млн. евро.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg