Спад на промишленото производство на месечна база

734
Спад на промишленото производство на месечна база

По предварителни данни през май 2010 г. индексът на промишленото производство нараства с 0.4% в сравнение с май 2009 година. В преработващата промишленост е отчетено увеличение от 2.4%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ продукцията намалява с 4.7%, а в добивната промишленост - с 2.9% . Регистриран е ръст в производството на продукти за междинно потребление (7.9%) и в производството на инвестиционни продукти (1.5%) , а в производството на енергийни продукти има спад от 5.0%.

През май 2010 г., в сравнение с предходния месец, е отчетено намаление на промишленото производство с 0.9%, като спадът в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е 14.3%, докато в добивната промишленост е отчетено увеличение от 2.9%, а в преработващата промишленост - 2.5%. По-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава в производството на тютюневи изделия - с 36.9%, производството на изделия от други неметални минерални суровини - със 17.8%, производството на напитки - с 8.5%, производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - със 7.0%. Спад е регистриран в печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - с 5.2%, в производството на текстил и изделия от текстил - с 2.6%.

По предварителни данни през май 2010 г. оборотът на предприятията от промишлеността нараства с 12.7% в сравнение с май 2009 година. В преработващата промишленост увеличението е 16.6%, в добивната промишленост - 11.4%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетен спад от 0.6%.

В сравнение с предходния месец, оборотът през май 2010 г. нараства с 1.0%, като в преработващата промишленост продукцията се е увеличила с 5.9%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ се наблюдава спад от 12.9%, а в добивната промишленост - 16.3%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg