Спад на промишленото производство през юли

695
Спад на промишленото производство през юли

По предварителни данни през юли 2010 г. индексът на промишленото производство намалява с 0.6% в сравнение с юли 2009 година. В производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ продукцията намалява с 5.6%, в добивната промишленост - с 0.4%, докато в преработващата промишленост е отчетено увеличение от 1.1%.

Регистриран е спад в производството на енергийни продукти от 1.8%, a в производството на инвестиционни продукти се наблюдава увеличение от 1.1%, както и в производството на продукти за междинно потребление - 5.8%.

През юли 2010 г. в сравнение с предходния месец е отчетено намаление на промишленото производство с 3.0%, като спадът в добивната промишленост е 4.7%, в преработващата промишленост - 4.3%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е регистрирано увеличение от 1.9%.

По-значителен спад в преработващата промишленост се наблюдава в производството на лекарствени вещества и продукти - с 27.2%, в производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 13.6%, в производството на изделия от други неметални минерални суровини - с 11.8%, в производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 11.5%. Ръст е регистриран в производството на основни метали - с 12.7%, в производството на облекло - с 10.6%, в производството на химични продукти - с 4.7%.

Индекси на оборота в промишлеността

По предварителни данни през юли 2010 г. оборотът на предприятията от промишлеността нараства с 15.1% в сравнение с юли 2009 година. В добивната промишленост увеличението е 23.1%, в преработващата промишленост - 16.2%, в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - 10.7%.

В сравнение с предходния месец оборотът през юли 2010 г. намалява с 0.1%, като в добивната промишленост продукцията е намаляла с 9.1%, в преработващата промишленост - с 1.4%, а в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетено увеличение от 7.8% .

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg