Спад при търговията на дребно през февруари

727
Спад при търговията на дребно през февруари

© Pixabay

По предварителни сезонно изгладени данни през февруари 2019 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени намалява с 0.6% спрямо предходния месец, съобщават от НСИ.

През февруари 2019 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, остава почти без изменение, в сравнение със същия месец на предходната година.

През февруари 2019 г. се наблюдава по-значителен спад на оборота спрямо предходния месец при: търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 5.6%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 5.1%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1.3%.


Увеличение е отчетено при търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.9%.

През февруари 2019 г., в сравнение със същия месец на 2018 г., оборотът намалява при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 9.2%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - със 7.9%.

По-съществен ръст е регистриран при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 16.2%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 13.2%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 11.8%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 11.5%. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg