Специалисти разясняват процеса по обжалване на обществени поръчки

316
Специалисти разясняват процеса по обжалване на обществени поръчки

Експерти от българската Комисия за защита на конкуренцията, Агенцията за обществени поръчки и Федералния орган по обжалване на обществени поръчки на Австрия, обучават служители, участващи в провеждането на процедури по възлагане на обществени поръчки и предоставянето на концесии, проекти по структурните и кохезионните фондове на ЕС.

Инициативата е в рамките на ФАР Туининг лайт проект „Усъвършенстване на системата за обжалване на обществени поръчки и концесии в България”. Темата на обученията е “Обжалване на процедури по обществени поръчки и концесии”.

КЗК проведе първата от срещите в София на 12 март. Предстоят още два семинара в градовете Пловдив на 2 април и Варна през месец май.

Целта на проекта е да повиши качеството на процеса по обжалване. Една от основните задачи на програмата е представителите на КЗК да запознаят държавните органи, местните власти и бизнеса с процедурите по обжалване на актове на възложители по Закона за обществените поръчки и по Закона за концесиите, както и с практиката на Комисията в тази област.

Преди да започнат съвместните семинари, служителите на КЗК преминаха през специализирани обучения, проведени от представители на австрийските партньори - Агенция за европейска интеграция и икономическо развитие, в сътрудничество с Агенцията за обществени поръчки и Федералното ведомство за обжалване на обществени поръчки.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg