Спомагателно пристанище правят в Бургас

377
Спомагателно пристанище правят в Бургас

Ново спомагателно пристанище, което да поеме подпомагащите съдове и обслужващите го фирми и персонал, ще бъде изградено в Бургас, съобщиха от Морския аварийно- спасителен отряд (МАСО).

На среща, ръководена от областния управител Любомир Панталеев, и с представители на всички държавни структури и частни фирми, включени в състава на МАСО е взето решение да бъде изготвен подробен доклад за дейността на МАСО и конкретизиране на основните трудности.

В доклада ще бъде засегнат и проблемът с координация на държавните служби и частни компании при евентуална авария в морето. При ситуации на спасяване на човешки живот е необходимо МАСО да разполага с подходящи технически средства – хеликоптер, съдове с медицинско оборудване и други. Особено важен е въпросът за овладяване на последствията от разливи и аварии – използване на бонови заграждения, на различни химически препарати, които ограничават нефтените петна.

Към доклада съответните служби трябва да приложат и конкретна финансова обосновка за необходимите средства за по-добра работа на отряда.

Съвещанието е следствие от срещата с вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем в края на август за анализ и набелязване на конкретни мерки за по-ефективна работа на отряда.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕС/ЕРА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...