Спорният тираж- рядък феномен или чиста измама?

784
Спорният тираж- рядък феномен или чиста измама?

Зам.-председателят на спортния тотализатор Мария Янева заяви, че системата на контрол при тегленето на тиражите е достатъчно надеждна. Тя подчерта, че спечелилите шестици в коментираните тиражи с еднакви числа от играта 6 от 42 са от различни населени места и нямат нищо общо помежду си.

Изтеглянето на еднакви числа в последователни тиражи е възможно с вероятност малко над милион, коментира математикът Михаил Константинов. Според него прокуратурата обаче трябва да провери 18-те спечелили шестици, тъй като вероятността да има такъв брой печеливши в теглене на един тираж е нищожно по-малка.

Днес следобед новият изпълнителен директор на тотото Дамян Дамянов и председателят на специално назначената комисия Константин Симеонов ще представят резултатите от извършената проверка по случая с изтеглените еднакви числа в два последователни тиража на тото 2.

Комисията започна разследване, след като стана ясно, че печелившите числа в трето теглене на играта "6 от 42" в 72-ри и 73-ти тираж са абсолютно еднакви. В първия случай няма нито една шестица, а във втория са 18.

Министърът на спорта Свилен Нейков също не остана безучастен към странното съвпадение и вчера преди заседанието на Министерския съвет заяви пред колегите си и премиера Бойко Борисов, че неговото ведомство също ще се заеме със случая.

Ако едни и същи топки попадат често в улея на сферата, е възможно те да се разминават по тегло с другите, обясниха обаче експерти. Топките трябва да тежат около 2.45 грама. Допустимото отклонение е плюс-минус 0.15 грама. По изискване на Държавната комисия по хазарта периодично комплектът топки трябва да се подменя.

Източник: БНТ

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg