Справки за местните избори могат да се правят чрез смс, телефон или интернет

455
Справки за местните избори могат да се правят чрез смс, телефон или интернет

Справки в избирателните списъци за местните избори на 28 октомври 2007 могат да се правят чрез интерент, смс и чрез стационарен телефон, безплатен за гражданите. Това съобщиха от Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” към МРРБ.

Интернет адресът, на който могат да се правят справки е www.grao.bg/elections/.

Текстът на SMS съобщението трябва да съдържа буквите EGN на латиница и десетте цифри на единния граждански номер (ЕГН). Системата връща смс с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Цената на смс с ДДС е : по 30 ст. за абонати на “М-тел” и “Вивател” и 29 ст. за абонати на “ГлоБул”.

Чрез стационарен телефон: 08001 4726, безплатен за цялата страна също могат да се правят справки в избирателните списъци. Телефонният номер се запомня по-лесно като 0800 1 GRAO (буквите grao съответстват на цифрите 4726 на клавиатурата на много телефонни апарати).

След свързване от цифров телефон системата изисква тонално въвеждане на ЕГН и потвърждаване на верността на въведените цифри, след което системата съобщава номера на избирателната секция, населеното място и адреса на избирателната секция.

След свързване от аналогов телефон, системата автоматично пренасочва обаждането към оператор, който извършва справка и съобщава данните за номера на избирателната секция и нейния адрес на обадилия се гражданин.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg