Спряха строителството на ветроенергийния парк край Каварна

989
Спряха строителството на ветроенергийния парк край Каварна

Директорът на РИОСВ - Варна издаде заповед за прилагане на принудителна административна мярка за преустановяване извършването на всякакви строителни и монтажни работи на площадката на инвестиционно предложение „Изграждане на ветроенергиен парк" в землищата на град Каварна и село Българево, общини Каварна и Добрич.

Мотивите за налагане на принудителната мярка са, че възложителят „ЕВН Енертраг Каварна" ООД извършва монтажни работи по издигане на вятърни съоръжения при неспазване на Заповед на директора на РИОСВ - Варна от 18 декември миналата година, която забранява извършването на такива.

Възложителят не е внесъл искане, уведомление и/или други доказателства, свързани с действия по процедурата за преценяване необходимостта от ОВОС, след като е променил инвестиционното си намерение по отношение на типа и техническите параметри на вятърните съоръжения.

Заповедта е изпратена до възложителя, изпълнителя на обекта и лицето, упражняващо строителен надзор, за изпълнение, както и на областния управител на Добрич, кмета на община Каварна, началника на Регионалната дирекция за национален строителен контрол - Добрич и на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за сведение.

Експерти от РИОСВ - Варна ще следят за изпълнението на заповедта до издаването на краен административен акт на компетентния орган по околната среда по глава шеста от Закона за опазване на околната среда за настъпилите изменения на инвестиционното предложение.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

атака
# 0
11:10 | 21 October 2009
а така
Гррррр
# 1
20:10 | 20 October 2009
Ебати държавата, ебати бюрократщината, ебати идиотщината! Решил някакъв чиновник, че не му е на кеф и трябва да спре хората да работят. Само чакат такси, комисионни, подкупи, рушвети, подаръци, дарения и пр. Само гражданска война ще я оправи тая държава. Или световна. Или потоп!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg