Средствата от бюджетния излишък за 2007 г. отиват за дофинансиране на проекти

334
Средствата от бюджетния излишък за 2007 г. отиват за дофинансиране на проекти

Средствата, отпуснати от бюджетния излишък за 2007 г. на МРРБ в размер на 47 млн. лв., ще бъдат изразходвани за покриване на неразплатени задължения за вече реализирани обекти във ВиК сектора, укрепване на свлачища и благоустройствени дейности. Това съобщи на брифинг днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

С 243 млн. лв. ще бъдат заплатени извършени реконструкция и рехабилитация на пътища, възложени от Фонд “Републиканска пътна инфраструктура”.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски представи проектите, които ще бъдат финансирани от средствата, отпуснати на МРРБ. 25 млн. лв. ще бъдат изплатени за реализирани обекти във ВиК сектора, 15 млн. лв. – за благоустройствени дейности, а за геозащитни дейности по поречието на р. Дунав и Черноморското крайбрежие – 5 млн. лв.

С 2 млн. лв. ще бъдат изплатени изготвените от Агенцията по геодезия, картография и кадастър кадастрални карти на столичните квартали “Младост” и “Люлин”, допълни зам.-министър Михалевски.

145 млн. лв. ще бъдат изплатени за извършен основен и текущ ремонт на около 190 пътни отсечки, каза изпълнителният директор на Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” Веселин Георгиев.

20 млн. лв. ще бъдат изразходвани за заплащане на извършено капитално строителство, 17 млн. лв. – за отчуждителни процедури, 9 млн. лв. – за проектиране и строителство, а 15 милиона лева – за съфинансиране на проекти, финансирани от Европейската инвестиционна банка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg