Стамен Янев: Към момента имаме 11 сертифицирани проекта

2329
Стамен Янев: Към момента имаме 11 сертифицирани проекта

През 2015 г., когато имаше 23-24% ръст на инвестициите, реално погледнато, имаше само 12 проекта, които ние бяхме сертифицирали (по-големите проекти, зад които държавата е застанала), заяви Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция по инвестиции, по време на панел Икономиката на България от форума Шумът на парите, организиран от Profit.bg.

Чисто статистически, като че ли има спад на чуждите инвестиции, но през 2016 г. такъв тип проекти, при положение че се отчита спад на чуждите инвестиции, са били 24 и двойно повече, в сравнение с 2015 г. като това, което стои като цифри – новонаети и инвестирани пари.

През тази година темпото, което сме задали, е доста сериозно. Имаме към момента 11 сертифицирани проекта, а 4 проекта са вече пред подписване от страна на министъра, за да стартират.


Стойността на всички проекти е приблизително 200 млн. лв. като те ще осигурят над 3 700 нови работни места. 

Ще се опитаме да привлечем над 400 млн. лв. през тази година и 6000 нови работни места. 

За да има прогрес на българската икономиката и да можем да преодолеем проблемите, тя трябва да работи по схемата ХОП (хора, образование, правила), заяви Янев. 

Спонсори на проявата през 2017 г. са Уникредит Булбанк, Алкомет, Адмирал Маркетс, Сирма Груп Холдинг, Amundi Asset Management, iuvo, Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс, Регус България, LG, Mastercard, Garitage Park и Американският университет в България.

Медийни партньори на Шумът на парите' 2017 са Novini.bg, Economic.bg, Broker.bg, списание Икономика, Kaldata.com, Offnews, SmartMoney.bg и Enterprise Europe Network.

Повече информация за лекторите и програмата на събитието може да намерите на https://profit.bg/forum/ или във Facebook

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2017

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg