Станишев и Гагаузов инспектираха строителството на автомагистрала Марица

630
Станишев и Гагаузов инспектираха строителството на автомагистрала Марица

Министър-председателят Сергей Станишев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов днес инспектират хода на строителните работи по автомагистрала „Марица”.

Посещението на обектите започна от новото мостово съоръжение на отсечката Харманли – Любимец, което е с дължина 392 м. То се изгражда от Мостстрой АД, предаде репортер на Profit.bg. Цялото строителство ще струва 17 млн. лв. От тях вече са усвоени 7 млн. лв., като предстои отпускането на още 10 млн. лв.

В момента премиерът оглежда участъка Любимец – Ново село (от км 89+600 до км 99+820). Мостовете на обекта са изградени от Мостстрой, а пътят е дело на Пътни строежи АД – Пловдив, с което Холдинг Пътища има договор за мениджмънт.

Обиколката ще продължи на пътен възел Ново село – Свиленград (от км 99+820 до км 108+260). Пътят се изгражда от Пътни строежи АД – Пловдив, а мостовите съоръжение от Мостстрой АД.

Обектите от автомагистрала „Марица“, които днес инспектират, са ІІІ, ІV и V участък на магистралата с дължина съответно 16.6 км, 10.22 км и 8.44 км. Те се изграждат със средства от държавния бюджет и ще бъдат пуснати в експлоатация през тази и следващата година.

Автомагистрала „Марица” е част от трансевропейската магистрала Север-Юг, свързваща страните от Централна и Източна Европа с Близкия изток и Азия. Трасето й минава по Коридор №4, като в района на Димитровград се пресича с Коридор №9. Общата й дължина е 117 км – от пътен възел „Оризово” на автомагистрала „Тракия” до ГКПП „Капитан Андреево”. Очаква се окончателното й завършване и въвеждане в експлоатация да бъде реализирано през 2010 г.

След приключване на обиколката Сергей Станишев и Асен Гагаузов ще направят изавление за медиите.

Снимка: Profit.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg