Станишев: Няма да има увеличение на доходите до 2013

635
Станишев: Няма да има увеличение на доходите до 2013

Няма да има увеличаване на доходите и пенсиите до 2013 г., въпреки че управляващите забраниха думата "замразяване", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при откриване на есенната сесия на Народното събрание.

Правя това изказване с нарастващо чувство на тревога заради огромното разминаване между това, което се случва на хората и оценката на ГЕРБ и правителството за годината, откакто са на власт. Очаквам оценката на премиера Бойко Борисов от пет плюс да нарасне до отличен. Но тази оценка не съвпада с оценката на хората, които все повече обедняват, заяви Станишев.

Кабинетът на Борисов ежедневно внушава, че е изпълнил всички обещания, но в действителност неговата работа е насочена да поправя собствените си грешки, които са резултат от некомпетентността му, смята лидерът на социалистите. Той бе категоричен, че ако преди година е можело да се простят управленските грешки на ГЕРБ заради липсата на опит, то днес това вече е невъзможно.

"Актуализацията на бюджета говори за провала на финансовата политика", заяви Станишев. Той припомни, че многократно е бил обявяван край на кризата - на 1 април, след това през лятото, сега през есента. Най-вероятни излизането от нея ще бъде отложено от правителството на Борисов до Коледа, а след това ще чакаме Великден. Станишев посочи като голям проблем намаляване рязко на приходите и увеличаване на разходите, използването на резерва от премиера в качеството му на личен резерв, с който той се разпорежда без да дава отчет. Друг голям проблем е лошият бизнес климат.

"Най-лош е бизнес климатът. Бизнесът е под постоянен натиск. Това е една последователна политика на това правителство", категоричен е лидерът на левицата. Постоянната промяна на приоритетите е друг проблем. Кой си спомня, че в началото на управлението бе заявено приемането на еврото и влизането в ERM-2, риторично попита Станишев.

В здравеопазването се наблюдава истински хаос и разпад на системата под лозунга за реформи, а пенсионната реформа се прави в ущърб на гражданите, добави той.

Станишев се спря и на най-добре работещото министерство - това на вътрешните работи. Той попита риторично, ако специализираните акции са най-добрите антикризисни мерки, тогава защо има разцвет на контрабандата. Толкова много акции, че се изчерпва потенциала на творческия колектив в МВР. След имената на акции от флората и фауната, преминахте към анатомията - "дупета", заяви Станишев. Той смята, че най-големият проблем пред управляващите от ГЕРБ и премиера Борисов е тяхната арогантност.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg