Станишев: Отношенията между България и Русия са най-добрите за изминалите 20 години

367
Станишев: Отношенията между България и Русия са най-добрите за изминалите 20 години

Отношенията между България и Русия са най-добрите за изминалите 20 години и нашата страна придава голямо значение на развитието им във всички области. Това заяви премиерът Сергей Станишев по време на срещата си с председателя на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Русия Сергей Миронов и водената от него парламентарна делегация. Потенциалът на икономическото и духовното ни сътрудничество все още не е реализиран докрай. Макар че Русия е един от основните ни външнотърговски партньори все още има неизползвани възможности за развитие на бизнес връзките, каза премиерът, съобщиха от правителствената информационна служба.

Поддържаният чрез регулярни контакти активен диалог на най-високо равнище е важен не само за запазване на атмосферата на конструктивност и прагматизъм, но и заради постиганите конкретни резултати, каза премиерът. Той оцени много високо резултатите от визитата на президента на Русия Владимир Путин в началото на годината.

Сергей Миронов даде също много висока оценка на двустранните отношения, като отбеляза, че те трябва да продължат да се разширяват. Според него не са използвани докрай възможностите за регионално сътрудничество, в което ние имаме добри традиции.

По-рано днес Сергей Миронов и водената от него делегация разговаряха с министъра на външните работи Ивайло Калфин. По време на срещата двамата изразиха мнение, че потенциалът за развитието на икономическите взаимоотношения далеч не е изчерпан и съществуват още много нереализирани възможности. Най-главното е, че имаме добри и големи икономически проекти, по които ще работим в бъдеще, заяви министър Калфин. Надяваме се, че позитивното развитие на сътрудничеството с България ще продължи активно след известен период на охлаждане в отношенията, сподели Сергей Миронов.

Снимка: Министерски съвет

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg