Станишев: Правителството ще разгледа ялостна стратегия за развитието на „Терем” ЕАД

695
Станишев: Правителството ще разгледа ялостна стратегия за развитието на „Терем” ЕАД

Предстои правителството да разгледа цялостна стратегия за развитието на „Терем” ЕАД , за да може индустриалният потенциал, опитът и познанията на специалистите да бъдат запазени за България и да продължат да се развиват. Това каза министър-председателят Сергей Станишев, след срещата си с ръководството на военно-ремонтния завод. На срещата бяха обсъдени състоянието и перспективите за развитие на завода.

Премиерът разгледа част от производствените цехове и благодари на работниците и на мениджмънта, които в тежките години са успели да съхранят и запазят потенциала на предприятието. Той подчерта, че „Терем” е кръвно свързан с развитието на българската военна индустрия и е един от високо технологичните заводи.

След като се запозна с производството, Сергей Станишев отбеляза, че в момента в местния завод се модернизират 10 БТР за Българската армия и допълни, че е взето решение за модернизирането на още 6 високо проходими машини за нуждите на армията. Това, заедно с решението на МВР за модернизацията на 30-40 БТР-а за нуждите на жандармерията, ще гарантира стабилността на завода за един период от време, каза още той.

Има и други източници за поддържане развитието на дейността на завода, подчерта премиерът. Според него, модернизацията на БТР-те ще продължи, както и тази на друга тежка техника за нуждите на Българската армия и Гражданска защита. Сергей Станишев отбеляза, че има голям интерес от външни партньори за използване на технологичния потенциал на „Терем” ЕАД.

С течение на годините „Терем” ЕАД се утвърди като производител на машиностроителна продукция и ремонт на бронетанкова техника. Заводът разполага с необходимата материална база за ремонт на тази техника и производство на нова лека бронетанкова техника, ремонт на корпуси, двигатели с вътрешно горене с мощност до 800 к. с., производство на редуктори, скоростни кутии, корпусни детайли. Разполага и с утвърдено ковашко-пресово и инструментално производство.

Производствената дейност на “ТЕРЕМ-Хан Крум” ЕООД в Търговище се осъществява в следните направления: машиностроене, ремонтни дейности, инструментално и нестандартно техническо оборудване и ковашко пресово оборудване.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg