Станишев: Продължаваме с висок икономически растеж за стабилни доходи

267
Станишев: Продължаваме с висок икономически растеж за стабилни доходи

От 1 октомври ще бъдат преизчислени старите пенсии от преди 2001 г. Промяната ще засегне около 1.2 млн. пенсионери, които ще получат средно увеличение на пенсиите си от около 8.5 на сто. Това съобщи премиерът Сергей Станишев в Балчик, където посети почивния Дом за стари хора, предаде правителствената информационна служба.

С 60 на сто от октомври ще бъдат увеличени и енергийните помощи, като резултат от общото поскъпване на енергоносителите. Около 360 хил. души ще бъдат подпомогнати от държавата. Правителството има амбиция и възрастните да получат добри коледни пенсии, които ще бъдат съобразени с преизпълнението на бюджетните приходи за тази година, каза още премиерът.

Политиката за възрастните, за младите хора и семейството и борбата със сивата икономика ще бъдат основните приоритети на правителството занапред, посочи премиерът Сергей Станишев. Преходът на страната ни бе много несправедлив. Истината обаче е, че държавата ни се изправя на крака, подчерта той.

По думите му, сега страната ни трябва да продължи със стабилния си и висок икономически ръст, за да могат да бъдат гарантирани стабилни приходи. Те ще позволят да водим по-активна социална политика, допълни той. Амбицията на правителството е да води политика на изпреварващо увеличение на пенсиите и заплатите, но е необходима цялостна и по-адресирана социална политика, която ще осигури достойни старини на възрастните хора.

Снимка: Правителствена информационна служба

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg