Станишев провежда инициатива за безопасност на движението по пътищата

886
Станишев провежда инициатива за безопасност на движението по пътищата

"Аз спасявам живот", инициативата за безопасност на движението по пътищата ще се проведе днес под патронажа на министър-председателя Сергей Станишев. С инициативата страната ни ще се включи в Първата глобална седмица за пътна безопасност на ООН- от 23 до 29 април.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще представи Европейската харта за пътна безопасност, която обединява усилията на цялото общество срещу произшествията по пътищата на Европа. Документът е заложен в одобрената от Съвета на Европейския съюз Програма за подобряване безопасността на движението по пътищата, чиято задача е до 2010 г. значително да намалее броят на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

Целта на предложената от Европейската комисия харта е гражданското общество да допринесе за подобряване безопасността на движението по пътищата на Европа.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков ще обобщи проблемите на пътната безопасност в страната.

Фотоизложба под надслов "Безопасността на движението по пътищата зависи от нас" ще бъде открита в 9 часа във фоайето пред зала "София" на хотел "Кемпински-Зографски". Фотоизложбата, която има за цел да насочи активно вниманието на водачите и на обществеността към проблемите на пътната безопасност, включва изключително драматични документални снимки от тежки пътнотранспортни произшествия със загинали и сериозно пострадали хора.

Кадрите са предоставени със съдействие на "Пътна полиция" - КАТ. На базата на тези снимки БЧК ще направи и тиражира постери, които ще разпространи в кабинетите си за обучение на млади кандидат-шофьори по първа долекарска помощ.

Билборд, в който е вграден автентичен автомобил, претърпял тежка катастрофа ще бъде поставен на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Н. Й. Вапцаров" пред столичния ресторант "Кошарите". Инициативата е на председателя на Българския Червен кръст Христо Григоров и изпълнителният директор на Застрахователната компания "Лев инс" Стефан Софиянски.

Билбордът е своеобразно предупреждение към безразсъдните шофьори и призив към всички участници в пътното движение да спазват правилата за безопасност. На същото кръстовище доброволци на Българския младежки Червен кръст ще раздават на водачите стикери с логото на Глобалната седмица.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg