Станишев: Връзките между народите не зависят само от институциите, но и от хората

309
Станишев: Връзките между народите не зависят само от институциите, но и от хората

Връзките между народите не зависят само от институциите, но и от хората, които живеят в съответните страни, подчерта премиерът Сергей Станишев по време на разговора си с директора на Американския корпус на мира Роналд Четър. На срещата присъстваха още посланикът на Съединените щати у нас Джон Байърли и директорът на Американския корпус на мира за България Лесли Дънкан. Премиерът Сергей Станишев изрази пред гостите задоволството си от работата на американските доброволци у нас, които от началото на 90-те години до днес наброяват близо 800 души.

От своя страна Роналд Четър изказа благодарност за подкрепата на българското правителство за дейността на Корпуса. Той подчерта основните акценти в работата на американските доброволци у нас и тяхното значение за взаимното опознаване между народите. Те променят много мнението както на американците за България, така и на българите за Америка, подчерта Четър пред премиера Сергей Станишев. По думите му, доброволците от Корпуса на мира не идват да работят за пари, а по конкретни проекти за сътрудничество. Дейността на организацията у нас е съсредоточена предимно в по-малките населени места, в малки общности и основно в областта на обучението. Роналд Четър определи българите като отзивчив, открит и гостоприемен народ.

Хората в България очакват по-високи заплати и инфраструктура, каквато имат и другите европейци. Ние обаче работим и мисля, че вървим в правилната посока, посочи премиерът Сергей Станишев. Важно е да надграждаме постигнатото и да не се задоволяваме с вече изпълнените цели, категоричен бе той, информира МС.

В знак на благодарност за подкрепата на България за дейността на Американския корпус на мира Роналд Четър подари на премиера Сергей Станишев плакет на организацията. Той предаде на българския министър-председател и поздрави от президента Джордж Буш.

Снимка: Министерски съвет

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg