Стартира европейската схема "Училищно мляко"

353
Стартира европейската схема

Стартира европейската схема "Училищно мляко", която ще се прилага съвместно с изменената Национална програма за по-пълно обхващане на учениците в задължителна училищна възраст.

Целта на схемата е да се насърчават учениците в изграждането на доживотен навик за консумация на млечни продукти. Помощта, която Европейската комисия отпуска, е 18.15 евро за 100 кг млечни продукти за първа категория качествено мляко и 16.34 евро за 100 кг за втора категория млечни продукти.

Държавен фонд "Земеделие"-Разплащателна агенция е институцията, която може да прилага програмата на Европейския съюз "Училищно мляко". Максималното дневно количество, за което може да се отпуска помощ, е равно на 0.25 литра еквивалент на мляко на ученик за ден.

Бенефициенти на помощта са ученици, които посещават редовно едно от следните видове училища: детски градини, предучилищни заведения и начални училища.

Източник: bTV

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg