Стартира кампания за стимулиране на финансовата устойчивост на неправителствените организации

313
Стартира кампания за стимулиране на финансовата устойчивост на неправителствените организации

Българският център за нестопанско право стартира кампания за стимулиране на финансовата устойчивост на неправителствените организации. Кампанията има за цел да предложи нови методи за финансиране на НПО, използвани в практиката от държавите в Западна и Централна Европа.

Голяма част от чуждестранните донори се оттеглят от страната ни, предвид членството на България в ЕС. Тъй като към момента основен източник на финансиране за неправителствените организации у нас са чуждестранни донори - 40%, според изследване на МБМД от 2006 г., се налага предприемане на действия за изграждане на финансова устойчивост в сектора.

Първа стъпка от кампанията е Международна конференция, която ще се състои на 2 април 2008 г. в хотел Радисън. На конференцията експерти от САЩ, Унгария, Словакия и Хърватия ще представят различни механизми за финансова устойчивост на НПО. Специален гост на събитието ще бъде Вим Якобс, председател на Асоциацията на благотворителните фондации в Европейския съюз.

На конференцията ще се обсъдят предизвикателствата пред българските НПО и различни механизми за финансиране на дейността им. Повече информация по темата и предстоящата конференция ще бъде предоставена на работна закуска за журналисти, която ще се проведе на 31 март 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg