Стартира обучение по предприемачество по проект "Равен шанс"

474
Евродепутатът Филиз Хюсменова откри днес в София семинар за обучение в предприемачество по проект "Равен шанс". Форумът е продължение на пилотен проект, реализиран в рамките на регион Силистра.

Второто издание на проекта "Равен шанс" стартира днес в София, като целта е да се проведат такива форуми в Благоевград, Смолян, Добрич и други населени места. В работата на форума са включени експерти от министерството на земеделието и продоволствието. Те ще говорят за това как в периода 2007-2013 година ще бъде реализирана програма за развитие на селските райони и по-конкретно приоритет "Конкурентоспособност на земеделието и горския сектор".

По първия проект са реализирани общо 25 семинара в различни населени места на региона. Към обучителните семинари е проявен сериозен интерес, каза Хюсменова.

По думите й целта на семинарите е била да се даде възможност на младите хора в по-отдалечените региони на страната да получат повече информация за политиките на ЕС, за възможностите да бъдат реализирани проекти и програми на ЕС, да се насърчи потенциала на частната инициатива и на всеки човек.

Смятаме, че в годината на равните възможности, независимо от това, къде в ЕС се намира човек, той трябва да има равен шанс и равната възможност да участва, както хората от другите страни-членки на съюза, посочи евродепутатът.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...