Стартира първата процедура за набиране на проекти по програма “Административен капацитет”

429
Утре, 16 октомври 2007 г., от 11.00 часа в зала “Сердика” на хотел “Шератон” ще се проведе пресконференция по повод старта на Оперативната програма “Административен капацитет”.

Участие в пресконференцията ще вземат министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев; министърът на финансите Пламен Орешарски; Константинос Супилас, съветник в Представителството на Европейската комисия в България; зам.-министърът на държавната администрация Мария Дивизиева; Радостина Ангелова, сташи изследовател в Алфа Рисърч, и Зорница Русинова, директор на дирекция „Управление на проекти и програми” в МДААР.

По време на събитието пред медиите и гостите ще бъде представена детайлна информация за първата процедура за набиране на проектни предложения по ОПАК, която се открива на 16 октомври и е насочена към неправителствени организации и социално-икономически партньори. Ще бъдат изложени също така резултатите от социологическо проучване за готовността на бенефициентите за кандидатстване по програмата.

Пресконференцията ще даде старт и на сайта на ОПАК, в който може да бъде намерена пълната информация за изпълнението на програмата и за възможностите за кандидатстване.

Оперативна програма “Административен капацитет” е една от първите, получили одобрение от Европейската комисия. Преговорите по нея официално приключиха на 13 септември и на 3 октомври беше подписана от еврокомисаря по заетостта, социалните въпроси и равните възможности Владимир Шпидла.

ОПАК се финансира от Европейския социален фонд (ЕСФ) и националния бюджет, като общият размер на средствата за периода 2007 – 2013 г. е близо 181 млн. евро. Това е хоризонтална програма, насочена към подобряване на работата на държавната администрация, качествено обслужване на гражданите и бизнеса, развитие на структурите на гражданското общество и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост. Заедно с това програмата има за цел да повиши професионализма, прозрачността и отчетността в съдебната система.

Бенефициенти на ОПАК могат да бъдат администрациите на централно, регионално и местно ниво, органите на съдебната власт и неправителствените организации.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...