Стартира пета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд

417
Стартира пета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд

Целта на Националния иновационен фонд е да насърчи реализацията на научно-приложни изследователски проекти и технико-икономически проекти, чрез които се усвояват нови или се усъвършенстват продукти, процеси или услуги, информират от БСК.

Стратегическите цели, които си поставя фондът, са повишаване конкурентоспособността на българската икономика чрез стимулиране на пазарно ориентирани научно-приложни изследвания, предназначени за индустрията, и създаване на условия за привличане на частни капитали за финансиране на иновации.

В конкурсна сесия за финансиране на проект от Фонда може да участва отделно предприятие само или съвместно с други предприятия и/или изследователски организации от държави-членки на Европейския съюз. Предприятието, което кандидатства, трябва да е регистриран в България търговец по смисъла на Търговския закон.

Типове проекти, допустими за субсидиране от Националния иновационен фонд:

* Научно-приложни изследователски проекти, с максимален размер на помощта до 500 000 лева и продължителност на проекта от 12 до 36 месеца;
* Технико-икономически / предпроектни проучвания, с максимален размер на помощта до 50 000 лева за изследвания и развитие, с продължителност на проекта от 6 до 12 месеца.

Допълнителни финансови стимули ползват проекти, предложени от малки и средни предприятия и проекти, които включват действително сътрудничество между най-малко две независими едно от друго предприятия или предприятие и изследователска организация.

Проектните предложения за участие в конкурсната сесия се приемат в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в София.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 16.00 часа на 7 юли 2008 година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg