Стартира проект за насърчаване на българо-китайските търговски връзки

422
Стартира проект за насърчаване на българо-китайските търговски връзки

БСК, в сътрудничество с Търговско-икономическата служба на Китайското посолство в София, подпомага увеличаването на стоковия износ за Китай.

Китайското Министерство на търговията стартира проект за директно насърчаване на български фирми-износителки при намиране на техни партньори от Китай. В тази връзка, Beijing International Brand Management Center въвежда система за насърчаване и промоция на вноса на качествени промишлени и потребителски стоки от някои страни, включително от България.

От промишлените стоки това са общо оборудване и части, специално оборудване и части, строителни материали, суровини, електромашини и оборудване, транспортно оборудване, комуникационно оборудване и компютри, инструменти, строително оборудване и биомедицина.

От потребителските стоки интерес представляват: храни, напитки, дрехи, чанти и куфари, бижутерия, козметика, мебели, канцеларски, спортни и играчки.

След регистрирането на българска фирма на интернет страницата www.oncn.org и изпращането на презентация, китайската страна поема ангажимент в срок до 30 дни да отговори дали офертата представлява интерес.

При потвърден такъв се гарантира безплатна промоция сред местните фирми и пазари, търсене на потенциални вносители, оказване съдействие за намаляване на рисковете, процедурите и оперативните разходи, своевременно разплащане и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg