Стартира процедурата по набиране на проекти по финансовия механизъм ЕИП

409
Стартира процедурата по набиране на проекти по финансовия механизъм ЕИП

Зам.-министърът на финансите Любомир Дацов, Директорът на Дирекция „Управление на средствата от ЕС” г-жа Боряна Пенчева и посланикът на Кралство Норвегия в България Н.Пр. г-жа Тове Скарстейн обявиха на пресконференция стартирането на процедурата по набиране на проекти по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Зам.-министър Дацов заяви, че приоритетите и фокусни области, в рамките на които ще се финансират проектни предложения, са опазване на околната среда и насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници, развитие на човешките ресурси, здравеопазване и грижи за децата, както и опазване на европейското културно наследство.

Любомир Дацов отбеляза още, че крайният срок за набиране на проектни предложения е 25 април 2008 г. Той изрази увереност, че постигнатото добро сътрудничество и взаимодействие, както и значителният интерес към програмата, са сериозна предпоставка за ефективното постигане на поставените цели.

Боряна Пенчева поясни, че процедурата по набиране на проекти е с продължителност 3 месеца. Тя допълни, че по финансовия механизъм на ЕИП могат да кандидатстват всички публични или частни организации, както и неправителствени организации, които са регистрирани като юридически лица в Република България и действат в обществен интерес.

Скарстейн определи програмата като много добра възможност за задълбочаване на дипломатическите отношения между двете страни, като поясни, че 95% от средствата по Финансовия механизъм са осигурени от Норвегия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...