Стартира процедурата по обезщетяване на граждани с жилищни компенсаторни записи

724
Стартира процедурата по обезщетяване на граждани с жилищни компенсаторни записи. През април Министерският съвет прие Наредба за прилагане на чл. 7, ал. 3 от Закона за възстановяване на собствеността върху одържавени недвижими имоти, с която се регламентираха условията и реда за изплащането на номиналната стойност на жилищни компенсаторни записи.

Според разпоредбите на закона гражданите, жилищата на които са възстановени на бившите им собственици, при наличието на определено в закона условие, имат право да получат левовата равностойност на техните жилищни компенсаторни записи по номинал след като подадат молба до Министерството на финансите.

С приемането на подзаконовия нормативен акт се създава ясна процедура, която ще осигури на правоимащите лица получаването на номинална стойност на записите. Посочени са изискванията към лицата, които имат право да искат осребряване на получените като обезщетение жилищни компенсаторни записи, документите, които следва да бъдат предоставени, и т. н.

Право да получат номинална стойност на жилищните компенсаторни записи имат само първоначалните собственици на такива записи, т. е. съответните записи не са придобити по силата на правна сделка, е записано в нормативния акт.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg