Стартира процедурата за концесия на летище Русе

457
Стартира процедурата за концесия на летище Русе

Министерството на транспорта стартира открита процедура за предоставянето на концесия на Летище Русе. Максималният срок на концесията е 35 г.

Документацията за участие е на стойност 5 хил. лв. и може да бъде закупена всеки работен ден в Министерството на транспорта, ет. 10, стая 1007 от законен или упълномощен представител на кандидата. Срокът за получаването й е до изтичането на 90 календарни дни от обнародването на обявлението на електронната страница на ДВ.

Офертите за участие ще се подават до изтичането на 100 календарни дни от обнародването на обявлението на електронната страница на ДВ, в Министерството на транспорта, ет. 10, стая 1007.

Офертите ще бъдат отворени в 14.00 часа на 114 ден след обнародването на горното обявление, в сградата на Министерството на транспорта.

Концесията е с основен предмет управление и поддържане на риск на концесионера на гражданско летище за обществено ползване Русе.

Определен е допълнителен предмет на концесията: извършване от концесионера на частична рехабилитация, реконструкция и ремонт на обекта на концесията, а в определени случаи и частично разширяване на обекта на концесията.

Концесионерът е необходимо да изпълни изискванията за получаването на удостоверение за експлоатационна годност на летището в срок от 9 месеца, след сключването на концесионния договор и да осигури експлоатационната годност на летището за срока на концесията.

Кандидатите трябва да гарантират наличието на опит в управлението и експлоатацията на летища не по-малко от 2 (две) години през последните 5 (пет) години. Бъдещият концесионер трябва да оперира поне на едно летище с пътникопоток, надхвърлящ 500 хил. пътници, или с товарооборот, надхвърлящ 10 хил. тона годишно и на поне едно летище с пътникопоток, надхвърлящ 1 млн. пътници годишно, или с товарооборот, надхвърлящ 20 хил. тона годишно. Приходите от дейностите по управление и експлоатация на граждански летища за поне една от последните 3 (три) финансови години, считано от датата на подаването на офертата, да бъдат в размер на не по-малко от 15 млн. евро. Кандидатите трябва да докажат още финансова стабилност и възможности за успешна реализация на крупни инвестиционни проекти, надхвърлящи над 50 млн. евро през последните 5 години.

Необходимо условие пред кандидатите е да докажат още икономическо и финансово състояние за дейността си. За тази цел те трябва да притежават регистриран основен капитал не по-малко от 1 млн. евро и размер на балансовата стойност на активите не по-малко от 5 млн. евро, както и финансова стабилност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg