Стартира процедурата за концесията на "Интермодален пристанищен терминал Лом"

726
Стартира процедурата за концесията на

Процедурата за предоставянето на концесия върху "Интермодален пристанищен терминал Лом", част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Лом, стартира с обнародването на Решение № 620 на Министерския съвет .

Основен предмет на концесията е управление и поддържане на пристанищния терминал срещу правото на концесионера да извършва обработка на товари и поща; обслужване на пътници и морско-технически услуги, за извършването на които се изисква използване на пристанищна територия и/или пристанищни съоръжения.

Допълнителен предмет на концесията е извършването на: частично разширение, частична реконструкция, частична рехабилитация или ремонт на обекта на концесията и съпътстващи експлоатацията на терминала дейности.

Срокът за предоставянето на концесията е 35 години. Минималните инвестиции за срока на концесията са 66 млн. лв., в това число 30 млн. лв. за първите четири години от срока на концесията.

Концесионерът ще бъде определен чрез провеждането на открита процедура.

Гаранцията за участие в процедурата е в размер на 125 000 лв. под формата на внесен депозит или банкова гаранция.

Министърът на транспорта одобри обявлението за провеждането на процедурата, документацията за участие и проекта на концесионен договор. Обявлението беше обнародвано вчера, 17.10.2007 г., на електронната страница на Държавен вестник.

Документацията за участие може да бъде получена всеки работен ден в Министерството на транспорта, ет. 10, стая 1011/1004 от законен или упълномощен представител на кандидата, след заплащането на определената цена, която е 5 000 лв. Срокът за получаването на документацията е 95 календарни дни от обнародването на обявлението в ДВ, до 17.00 часа.

Офертите за участие се подават в срок до 110 календарни дни от обнародването на обявлението в ДВ, до 17.00 часа, в Министерството на транспорта, ет. 10, стая 1011/1004.

Офертите ще бъдат отворени на 124-тия ден след обнародването на обявлението в ДВ, от 10.00 часа, в Министерството на транспорта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg