Стартира разяснителната кампания по Националния план за действие по заетостта

337
Стартира разяснителната кампания по Националния план за действие по заетостта

От днес Агенцията по заетостта стартира информационно-разяснителна кампания по Националния план за действие по заетостта за 2008 г. Кампанията ще се проведе в деветте регионални служби по заетостта в страната. На нея ще присъстват представители на Областни управи, Общински администрации, членове на Комисии по заетост и Съвети за сътрудничество, социални партньори, работодатели, неправителствени организации /НПО/ и медии, съобщиха от агенцията.

Участниците в дискусиите по места ще получат информация за основните приоритети на политиката по заетостта през 2008 г., а именно: осигуряване на необходимата квалифицирана работна сила за удовлетворяване на търсенето на труд от работодателите и повишаване на знанията и уменията на заетите.

През 2008 г. за изпълнението на заложените мерки и програми в Националния план за действие по заетостта са осигурени 190 млн. средства от държавния бюджет. От тях 46 млн. лв. ще бъдат предоставени на българския бизнес за: квалифициране на своя персонал; за стартиране на самостоятелна стопанска и земеделска дейност; за наемане на работа на безработни в неравностойно положение на пазара на труда и безработни, които са преминали обучение по различни професии, компютърна грамотност и чуждоезиково обучение, организирани от Агенцията по заетостта.

Кампанията ще приключи на 29 февруари 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg