Ставаме сътрудници с Белгия в областта на социалната политика

781
Ставаме сътрудници с Белгия в областта на социалната политика

Република България и Кралство Белгия подписаха меморандум за сътрудничество в областта на социалната политика. На тържествена церемония в зала “Средец”на Гранд хотел София в столицата подпис под документа сложиха министърът на труда и социалната политика на България Емилия Масларова и посланикът на Кралство Белгия у нас Филип Беке.

Двете страни се договарят да осъществят сътрудничество чрез провеждането на съвместни инициативи при прилагане на разработваните политики в областта на социалните дейности, при усъвършенстването на нормативната уредба в областта на социалните грижи и социалната сигурност, в областта на социалния диалог по прилагането на добри практики, на равните възможности на жените и мъжете при ползването на социални услуги. Ще бъдат разработвани и проекти, свързани със социалните дейности и финансирани по линия на Европейския съюз.

Сътрудничеството ще се осъществява под формата на взаимни проучвателни посещения и експертни срещи, обмен на нормативни актове, информационни материали и публикации по въпроси от взаимен интерес, обмен на покани за участия в значими национални и международни мероприятия, провеждани на територията на двете страни и засягащи въпроси от компетенциите на двете министерства, информират от пресцентъра на МТСП.

За практическата реализация на меморандума двете страни ще съгласуват и подписват работни програми за сътрудничество, включващи конкретни мероприятия и времето за ефективното им провеждане.

Меморандумът влиза в сила от датата на подписването му и се сключва за срок от пет години.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg