Ставаме сътрудници с Египет в областта на социалната политика

354
Ставаме сътрудници с Египет в областта на социалната политика

Правителството одобри Меморандум за сътрудничество в областта на труда между Министерството на труда и социалната политика на България и Министерството на работната сила и миграцията на Египет.

Документът цели развитие на българо-египетските отношения в областта на пазара на труда и прилагането на стратегия по заетостта; управлението на трудовата миграция между двете страни; прилагането на активни мерки на пазара на труда за намаляване на безработицата и разкриването на нови работни места; обучението за придобиване на професионална квалификация на възрастни (заети и безработни лица) и осигуряването на безопасност и здраве при работа.

Предвижда се сътрудничеството да се осъществява под формата на обмен на нормативни актове, на информационни материали и публикации по въпроси от взаимен интерес, на взаимни проучвателни посещения и експертни срещи, на покани за участие в значими национални и международни мероприятия, провеждани на територията на двете страни и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg