Столична община организира семинар за трансфер на знания

496
Столична община организира семинар за трансфер на знания

Международен семинар на тема „Пренос на добри практики за трансфер на знания” организират днес от Столична община. Форумът по проект „R4R - Изследователската политика в европейските региони”. Той се изпълнява в рамките на „Координационни действия в подкрепа на обучението и партньорството на изследователската регионална политика” по Шеста рамкова програма за изследване и развитие на Европейската комисия, припомнят от пресцентъра на общината.

Столична община участва в международния проект за разработването на политики и модели за трансфер на знания на регионално ниво от началото на 2007 г., съвместно с партньори от Швеция, Холандия, Италия, Испания, Словения и Полша.

Международният проект “R4R - Изследователска политика в европейските региони” е пилотен проект, на базата на който се подготвят бъдещите модели за трансфер на знания и технологии за повишаване конкурентноспособността на индустрията в европейските региони.

Въз основа на предварително съгласувана и одобрена методология са оценяват и класират предложени от партньорите практики, като се обособяват в няколко групи по общи критерии за успех на схемите за трансфер на знания.

На база на направените анализи София ще трансферира практиката на регион Фландрия – “Leuven R&D”, запознаването с която е целта на провеждането на настоящия семинар.
Семинарът ще бъде открит от заместник-кмета по финанси Минко Герджиков.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg