Столичната община събира оферти за почистването на пет района

417
Столичната община събира оферти за почистването на пет района

Столичната община събира до 9 септември оферти за участие в обявената обществена поръчка за събиране и извозване на отпадъците от пет района в София.

Обществената поръчка е публикувана и в "Държавен вестник" и е с предмет "Събиране и транспортиране на битови отпадъци; Разполагане и поддръжка на съдове за битови отпадъци; Лятно и зимно почистване на улици и други места за обществено ползване по обособени позиции на територията на следните райони: Люлин; Овча купел; Витоша; Младост; Триадица (без частта, заключена между бул. "Витоша", ул. "Позитано", бул. "Христо Ботев" и бул."Патриарх Евтимий")". Поръчката ще бъде публикувана и в "Европейски вестник".

Според условията на поръчката, кандидатите могат да участват и по райони. Срокът на действие на обществената поръчка е седем години.

Изискванията към кандидатите са за годишен оборот през последните пет години минимум 20 млн. лева, положително число на годишния финансов резултат за последните пет години,
дълготрайни материални активи поне 5 млн. лева към юни 2008 г., участникът да е реално действаща на пазара фирма през последните 10 години.

Минималното техническо изискване към кандидатите е поне 10 години да имат опит в изпълнение на дейностите и услугите по обявената обществената поръчка. Изисква се също договорите, които ще удостоверяват този опит, да са с обхват на обслужване на поне 600 000 жители.

От кандидатите се изисква и сертификат за системи за управление на качеството ISO 9001- 2000 и сертификат за системи за управление на околната среда ISO 14001 - 2004, издадени за дейностите, предмет на поръчката.

Обявяването на обществената поръчка бе съобщено на 24 юли по време на заседание на Столичния общински съвет. Част от общинските съветници тогава изразиха недоволство, че комисията по околна среда в съвета не е участвала в изработването на условията пред кандидатите. От общината заявиха, че в случая възложител на обществената поръчка е кметът на общината, а не Общинският съвет.

За четири от петте столични района, обявени в поръчката, договорът на концесионера по чистотата им - "Волф-96" ООД, изтече на 1 април тази година и с решение на Столичния общински съвет беше удължен до края на срока на договора за район "Младост" на същата фирма.

В момента "Волф-96" работи в районите "Овча купел", "Люлин", "Витоша" и част от "Триадица" с близо 25 хиляди съдове за смет негова собственост, както и с автомобилен парк от сметосъбиращи машини и техника за зимно почистване.

Източник:БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg