Строят подземен паркинг на "Женския пазар"

477
Строят подземен паркинг на

До края на септември може да започне строителството на подземния паркинг на "Женския пазар", което е първият етап от реконструкцията му, каза за БТА главния архитект на София Петър Диков. На предстоящото заседание на Столичния общински съвет ще бъде гласувана докладната записка за обявяването на плана за регулация и застрояване на пазара. След това ще бъде публикувано обявлението в "Държавен вестник", обясни Диков.

Реконструкцията на "Женския пазар" включва изграждането на подземни паркинги на две нива между бул. "Т. Александров" и ул. "Пиротска" и между ул. "Пиротска" и ул. "Екз. Йосиф" с общ капацитет над 250 паркоместа.

Обектите, които ще бъдат изградени, са от три типа - между бул. "Т. Александров" и ул. "Пиротска" ще се изграждат едноетажни сгради ("Улица на ресторантите", заведения, изложбени площи), от ул. "Пиротска" до ул. "Екз. Йосиф" ще бъдат разположени преместваеми обекти и заведения, а от ул. "Екз. Йосиф" до ул. "Цар Симеон" ще има кафенета, магазини за цветя и за сувенири. Търговска галерия ще има между ул. "Цар Симеон" и ул. "Лозенградска", а зелената зона ще е между ул. "Лозенградска" и
ул. "Св. Св. Кирил и Методий".

Според предлаганата концепция за трайна градска украса в нея ще бъдат включени градски часовник с воден ефект, водни площи с декоративни елементи, нови места за чешми, а специален вертикален пластичен знак ще е символичният вход на реконструирания пазар откъм бул. "Т. Александров".

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg