Hай-скъпите козунаци в София - италиански, луксозно опаковани и на цена 59 лв., свършиха два дни преди Великден. Разграбени бяха и тези от 29 лв., които са същите, но без опаковка, посочва вестник "24 часа".

Скандално скъпите великденски хлябове се продаваха до четвъртък на обяд в деликатесния магазин на улица “Аксаков”. Поръчки не се приемали още от 27 април. Цената е такава заради опаковката от ръчно изработена хартия с панделки, обясни продавачка. Има три вида - с локум, стафиди или шоколад.

Проверка на “24 часа” показа, че пекарни в столицата масово продават козунаци на доста високи цени. Във всички изчерпани бяха само най-скъпите. В сладкарница “Хлебар” козунакът е със стафиди и е 18 лева. Холандската пекарна “Джо Ван” предлага козунак със стафиди за 13 лева, а с шоколад за 9.50 лева, но с по-малък грамаж.

Килограм козунак с орехи и локум в магазина Patisserie de Provence струва 12.99 лв. В сладкарница Dolce Amaro същото количество е 32 лева. На този фон в “100 грама сладки” е направо евтино, тъй като килограм козунак с шоколад, стафиди или локум е 16.90 лв.

Иначе българските козунаци вървят между 4 и 10 лв.