Световната банка похвали България

848
Световната банка похвали България

В писмо до министър-председателя Бойко Борисов президентът на Световната банка Робърт Зелик изразява впечатлението на институцията от ангажираността на България спрямо фискалната дисциплина и разумното управление на външния дълг. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

"Радваме се, че виждаме подкрепата на Вашето правителство за реформите, особено в ключови области като пенсионното дело, здравеопазването, образованието и държавната администрация. Ние също така ще продължим да работим с правителството Ви, за да установим най-добрите условия за оказването на подкрепа за Вашите усилия за реформи и в други области" посочва още Зелик.

Значителният опит в изграждането на капацитет за управление на проекти и в подпомагане на процеса на изпълнението им, който притежава Световната банка, е на разположение на българското правителство, уверява още в писмото си президентът на институцията.

"По-специално, ние сме съгласни с необходимостта от прилагане на тези умения по отношение на шосейните и железопътни мрежи, за които съществува спешна необходимост от модернизация и обновяване", допълва Робърт Зелик.

Световната банка подкрепя изцяло целта на правителството за максимално оползотворяване на средствата от ЕС, пише още в писмото. "Това е уникална възможност за България, особено като се вземе предвид фактът, че тези средства са на разположение на безвъзмездни начала", смята Зелик. Според него банката е готова да подкрепи страната ни в усвояването на средствата от ЕС чрез предоставяне на консултантски услуги.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg